Collectiegebouw Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam

1
1
3
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen, werkt Museum Boijmans Van Beuningen aan een nieuw te bouwen Collectiegebouw (14.000 m2), waarin de depotfunctie van het museum wordt gecombineerd met het beheer van verzamelingen van particulieren. Naast de museale opslag van kunstobjecten, biedt het Collectiegebouw ruimte aan een expertisecentrum voor beheer en behoud en worden diverse publieksfuncties vervuld. Het Collectiegebouw wordt gebouwd in het Museumpark te Rotterdam en valt na de voltooiing onder het beheer van Museum Boijmans Van Beuningen.

Het gebouw krijgt een ronde komvorm en wordt bekleed met spiegelend materiaal. Dat is niet alleen spectaculair, het zorgt er ook voor dat de omgeving wordt gespiegeld in het gebouw. Het gebouw wordt daarmee één met zijn omgeving. Het gebouw kan – daar zijn architecten en betrokkenen het over eens – een iconisch gebouw worden. Het geplande Collectiegebouw wordt een echt openbaar gebouw. Met uitzondering van de ruimtes voor de beveiliging, en eventueel particuliere depots, is het gebouw volledig voor het publiek toegankelijk

Na een aanbestedingsprocedure, is bbn adviseurs door de gemeente Rotterdam geselecteerd voor de bouwkostenbegeleiding.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Museum Boijmans Van Beuningen
Architect: MVRDV
Omvang: 15.000 m2