Triodos Bank, Driebergen

Triodos ex klein
Triodos ex klein
Triodos binnen1
Triodos binnen 2
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement

Triodos Bank groeit hard en heeft meer kantoorruimte nodig. In december 2011 heeft Triodos Bank het landgoed voorwaardelijk aangekocht met als doel daar Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management te vestigen. Tevens heeft Triodos Bank een revitalisering van het landgoed voor ogen. De aankoop wordt definitief als de benodigde vergunningen voor de bouw van het geplande kantoorgebouw zijn verkregen. Triodos Bank wil de ontwikkeling van het landgoed en de nieuwe huisvesting met de grootst mogelijke zorg uitvoeren.

De architect heeft verschillende duurzame gebouwen ontworpen, waaronder het internationale hoofdkantoor van Triodos Bank en het gebouw van het Wereld Natuur Fonds in Zeist. De plannen voor de nieuwe huisvesting passen in de missie van Triodos Bank. Dit is onder andere terug te zien in het streven om het hoogst haalbare duurzaamheidslabel voor het gebouw te behalen, BREEAM Outstanding.

Duurzaamheid gaat verder dan de milieuvriendelijkheid van het gebouw. Triodos Bank wil voor haar medewerkers en bezoekers ook een gebouw maken waar het prettig is om te werken en om te zijn. Hierbij wordt het gebruik van OV en fiets bevorderd door dicht bij het station te bouwen. Ook het landgoed wil Triodos Bank duurzaam versterken door bijvoorbeeld slim af te wateren, kringlopen zoveel mogelijk gesloten te krijgen, en ruimte te bieden voor een rijkere biodiversiteit. Het landgoed heeft een belangrijke rol in het verbinden van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Vanaf het Programma van Eisen tot en met de uitvoeringsfase zijn de bouwkosten, onderhoudskosten en energielasten bewaakt. Tevens heeft bbn adviseurs de bewijstlast voor de Breeam MAN11 en MAN12 credits verzorgd.

Facts and Figures
Opdrachtgever: JOIN Ontwikkeling
Architect: + beelden: Rau Architecten
Omvang: 12.500 m2