Nieuwbouw bedrijfshallen Klaas Puul Volendam en Edam

Klaas puul2
Klaas puul2
Klaas puul3
Klaas puul 5
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement

In opdracht van Klaas Puul verzorgt bbn het onderhandse aanbestedingstraject voor de nieuwbouw van 2 bedrijfshallen, waar gepelde garnalen worden opgeslagen, verpakt en gedistribueerd.

De vers gevangen garnalen worden eerste vanuit Nederland met vrachtwagens naar Tanger(Marokko) getransporteerd waar ca. 3000 werknemers de garnalen pellen. Wanneer de garnalen gepeld zijn, worden ze weer op transport naar Nederland gezet en daar worden ze in de nieuwe bedrijfshallen in Volendam en Edam verpakt. Uiteindelijk komen de garnalen in de schappen van o.a. de supermarkten te liggen.

De bedrijfshallen worden geconditioneerd uitgevoerd (Koel en Vries) waarbij op beide locaties ook in meerdere lagen wordt gebouwd en alles aan de hoogste hygiëne (Haccp) eisen moeten voldoen. De aanbesteding is opgeknipt in 4 percelen (bouwkundig, WTB installatie, E-installatie en Koel/vries installaties) waarbij de partijen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding in bouwteam komen en het project uitwerken van een DO tot een uitvoering gereed ontwerp.

Diverse partijen hebben afgelopen week hun aanbieding ingediend. Na selectie kan het bouwteam direct starten. De start van de bouw ligt op eind mei en de oplevering eind december.

Bekijk hier een video impressie van de nieuwbouw van bessels architecten & ingenieurs.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Klaas Puul B.V.
Architect: bessels architekten & ingenieurs
Omvang: 7.500 m2