Stadskantoor Venlo

26 mei nieuw
26 mei nieuw
Klaar3
Klaar1
DSCF5236-750x563
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement

De gemeente Venlo heeft haar nieuwe stadskantoor laten bouwen volgens het Cradle to Cradle (C2C) principe.

bbn begeleidde de gemeente bij het selecteren van de juiste architect en bij het bouw(kosten)management. Als bouwmanager was bbn de aanjager van het C2C-ontwerpproces.

Bij dit project werd continu gezocht naar balans tussen duurzaamheid, milieueffect, innovatie, kwaliteit, kosten en snelheid. Het ontwerp bevat invloeden uit de biologische en de technische kringloop. Samen met de Technische Universiteit Twente is een onderbouwing gemaakt van het effect van de groene gevel op de luchtkwaliteit. Overleg met leveranciers van producten uit de biologische kringloop zorgde voor de beste betonsamenstelling.

Tijdens de ontwerpfase bleek een aanvullend maatregelenpakket, ondanks de meerkosten van drie miljoen euro, over de totale levensduur van het gebouw een aanzienlijke besparing op te leveren. Op basis van deze analyse verstrekte de gemeenteraad een aanvullend duurzaamheidsbudget.

Door een slagvaardige projectorganisatie en een scherp bouwtoezicht heeft bbn een bijdrage geleverd aan het waarmaken van de ambitieuze duurzame doelen van de gemeente Venlo.

Stadskantoor Venlo staat in de Happy Building Index top 10.

LEES MEER op de speciale website van de gemeente.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Venlo
Gebruiker: Gemeente Venlo
Architect: Kraaijvanger•Urbis Architecten
Omvang: 27.700 m²
Omschrijving: Stadskantoor met parkeerkelder 2- of 3-laags, met 450 parkeerplaatsen en 70 appartementen (door een ontwikkelaar te realiseren op de parkeerkelder)