Gemeentehuis Dalfsen

Ck2 HVA Gemeentehuis Dalfsen-01
Ck2 HVA Gemeentehuis Dalfsen-01
Ck2 HVA Gemeentehuis Dalfsen-02
Ck2 HVA Gemeentehuis Dalfsen-03
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Huisvestingsadvies
  • Bouwmanagement

Het nieuwe gemeentehuis is op een bijzonder fraaie locatie, nabij de Vecht en aan de rand van Dalfsen, gebouwd.

In het gemeentehuis is bijzondere aandacht besteed aan de front-office. De front-office is gecentraliseerd en gelegen in een ruime publiekshal, waar ook de wachtruimte een plek heeft gekregen. Ook vanuit deze wachtruimte is het uitzicht over de uiterwaarden zeer bijzonder. De werknemers zijn in een inspirerende werkomgeving gehuisvest, waar ruime mogelijkheden aanwezig zijn voor zowel communicatie met collega's als geconcentreerd werken. Aangezien gekozen is voor een werkomgeving bestaande uit kantoortuinen is bijzondere aandacht besteed aan het akoestisch comfort. Duurzaam bouwen is tijdens het gehele ontwikkelingstraject meegenomen. Bij elke keuze zijn de dubo consequenties bij de besluitvorming meegewogen. Dit heeft geresulteerd in een flexibel indeelbaar en uitbreidbaar gebouw, een hoge mate van thermisch comfort van de medewerkers en een energiezuinig gebouw door toepassing van onder andere warmte-koudeopslag en energiezuinige verlichting.

bbn heeft vanaf het begin meegedacht en ondersteuning geleverd bij de ontwikkeling van het gebouw. Ondersteuning door het leveren van huisvestingadvies met definiŽring van het gewenste programma en bijbehorende budgettering, bouwmanagement, bouwkostenmanagement en begeleiding van de uitvoering. bbn heeft de (europese) selectie van de architect begeleid, die tot stand is gekomen door middel van een prijsvraag, waarbij ook de bevolking zich kon uitspreken over de verschillende ontwerpen. Vervolgens heeft bbn de adviseurs gecontracteerd en het ontwerpteam aangestuurd. Ook het ramen van de investerings- en de exploitatiekosten en het adviseren op het technische vlak behoorden onder andere tot het takenpakket. bbn was ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de complete inrichting van het gebouw door middel van de definiŽring van de benodigde en gewenste inrichting, budgettering en inkoop.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen
Architect: I’M architecten
Omvang: 6.300 m²