Kantoorgebouw Vereniging Eigen Huis Amersfoort

Ck PRM-Vereniging Eigen Huis-01
Ck PRM-Vereniging Eigen Huis-01
PRM-VEH Afoort-01
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement

Omdat Vereniging Eigen Huis in het huidige gebouw uit zijn jasje groeide, heeft zij het idee opgevat om op eigen terrein een kantoorgebouw met stallingsgarage te ontwikkelen dat ruimte biedt aan de vereniging zelf en bovendien de mogelijkheid biedt om ruimte aan derden te verhuren.

Het te ontwikkelen gebouw bevat circa 3.400 m² verhuurbare kantoorruimte en 159 parkeerplaatsen. De structuur van het gebouw is zo opgezet dat de nieuwste inzichten in kantoorconcepten kunnen worden gerealiseerd in het kantoorgedeelte.

bbn adviseurs heeft het bouwkosten- en het bouwmanagement gevoerd bij het project. Het project kenmerkt zich door een goede samenwerking met de architect en de opdrachtgever en is binnen een kort tijdsbestek aanbestedingsgereed gemaakt. Daarnaast werd door bbn adviseurs ook geadviseerd op het gebied van de verhuuractiviteiten, zoals het aantrekken en begeleiden van een makelaar.

Bij de aanbesteding van het project werd een methode gevolgd waarbij de aannemer op basis van het Definitief Ontwerp werd geselecteerd. Met de aannemer werd vervolgens in een één-op-één situatie onderhandeld over de bouwsom en uiteindelijk werd een overeenstemming bereikt over de aanneemsom. De bouw werd begeleid door de directievoerder en het toezicht van bbn adviseurs, waarmee zekerheid over een goede aansluiting werd verkregen tussen het ontwerp en de uitvoering. De realisatie van het project werd vervolgens conform het bestek uitgevoerd en wordt gekenmerkt door het hoge kwaliteitsniveau dat uiteindelijk is bereikt.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Vereniging Eigen Huis
Architect: Van Veersen Architectuur
Omvang: 3.400 m²