Kantoor NEN Delft

VGM-NEN-1
VGM-NEN-1
VGM-NEN-2
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Huisvestingsadvies
  • Bouwmanagement

De Stichting Nederlands Normalisatie Instituut (nu genaamd NEN) stond voor de vraag of de toenmalige huisvesting zou kunnen voldoen aan de groei van de organisatie of dat er naar een andere oplossing moest worden gezocht. Om dit te onderzoeken, schakelden zij bbn adviseurs in en dat was het begin van een interessant en verrassend proces.

Na een grondige financiŽle, technische en functionele analyse van de toenmalige huisvestingssituatie, bleek dat nieuwbouw de aantrekkelijkste variant zou zijn. Nadat dit geconcludeerd was en het NEN besloten had om dit te gaan realiseren, nam bbn adviseurs de taak op zich om zowel de hele ontwikkeling, als de realisatie en de inrichting van het nieuw te ontwikkelen kantoor te begeleiden.

bbn adviseurs screende potentiŽle locaties, verzorgde zowel het totale bouwkostenmanagement als het bouwmanagement, adviseerde bij het inrichten van de logistieke processen en verzorgde het facilitymanagement.

En ook het tijdelijke huisvestingsprobleem, totdat de nieuwbouw gereed zou zijn, werd door bbn adviseurs opgelost. Een uitgekiend indelingsconcept zorgde er voor dat het NEN voor de periode tot de verhuizing geen extra ruimte bij hoefde te huren.

Inmiddels is het kantoor opgeleverd en heeft het NEN niet alleen een nieuw kantoor, maar ook een geheel vernieuwd kantoorconcept en uiteindelijk dus zelfs een nieuwe naam.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Draijer en Engelkens