Vrachtgebouw Yusen Amsterdam Schiphol

Ck BKM-Vrachtgebouw Ysen Amsterdam Schiphol-01
Ck BKM-Vrachtgebouw Ysen Amsterdam Schiphol-01
Ck BKM-Vrachtgebouw Ysen Amsterdam Schiphol-02
BKM-Yusen-1
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement

Op CargoWorld Schiphol Zuidoost is een vracht-gebouw gerealiseerd voor het hoofdkantoor Benelux van de Japanse logistieke dienstverlener Yusen Global Logistics. Yusen is een van de grootste logistieke dienstverleners wereldwijd. Het nieuwe vrachtgebouw kent een omvang van 4.900 m2 bedrijfsruimte en 1.500 m2 kantoorruimte. Schiphol Real Estate is de ontwikkelaar en belegger van het gebouw.

Het '2e linie vrachtgebouw Yusen Schiphol Zuidoost' voor Yusen Air & Sea Service (Benelux) B.V. is ontworpen door Claus en Kaan Architecten uit Amsterdam in opdracht van Schiphol Real Estate. Takenaka Netherlands B.V. is de hoofdaannemer. Het moderne bedrijfsgebouw is gesitueerd in het centrum van Cargo World Schiphol Zuidoost. Het gebouw vormt een architectonische eenheid met het aanpalende bedrijfsgebouw, maar vormt een zelfstandig object.

Yusen Air & Sea Service is al sinds 1986 op Schiphol gevestigd en heeft sinds 1998 een eigen kantoor op Schiphol Zuidoost. Het hoofdkantoor heeft ruim 2 keer zoveel ruimte als het eerdere gebouw, dat ook door Schiphol Real Estate werd ontwikkeld. Na ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor is dit pand door Schiphol Real Estate aangekocht.

bbn adviseurs is door Schiphol ingeschakeld voor de bouwkosten, de directievoering en het toezicht.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Schiphol Real Estate
Architect: Claus en Kaan Architecten