Uitbreiding FrieslandCampina Riedel B.V. te Ede

Friesland Ede5
Friesland Ede5
Friesland Ede2
Friesland Ede3
Friesland Ede4
Friesland Ede1
Riedel is een in Ede gevestigde drankenfabrikant en maakt onderdeel uit van FrieslandCampina. Riedel produceert o.a. Appelsientje, Coolbest, Extran en Taksi. Aanleiding voor nieuwbouw is het uitbreiden en wijzigen van het productieproces en het verbeteren van het logistieke proces. Door de uitbreiding van de locatie kan het productie proces worden uitgebreid en aangepast. In de nieuwbouw worden de functies expeditie, ingrediŽnten/aromaruimte, opslag-/magazijnruimte, uitbreiding productie en logistiek ondergebracht.

Door bbn adviseurs is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever in 2009 een programma van eisen voor de nieuwbouwplannen opgesteld. Het betreft circa 3.500 m≤ productie/koelruimte/bedrijfsruimte/opslag op de begane grond en circa 2.400 m≤ bedrijfsruime op de verdieping.

Het programma van eisen is voorzien van een kostenraming. Naar aanleiding daarvan zijn diverse varianten onderzocht, rekening houdend met de bedrijfsvoering en logistieke opzet op de locatie. Hierop is een eerste schetsplan gemaakt door de architect. Na afstemming met de gemeente zijn de plannen ter besluitvorming aan de directie voorgelegd. Aansluitend hierop is door een uitvoerende partij een Turn-key aanbieding voorgelegd, die door bbn adviseurs is getoetst. Uiteindelijk is dat plan door Aan de Stegge uitgewerkt, gerealiseerd en opgeleverd.
Facts and Figures
Opdrachtgever: FrieslandCampina Riedel B.V. te Ede
Architect: Ebbens architecten, Epe