Stationsplein Utrecht

2018-02-14-PHOTO-00000086
2018-02-14-PHOTO-00000086
Pleinzicht
Fietsenstalling 3
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement

Bouw en engineering van de grootste fietsenstalling ter wereld

bbn adviseurs is namens Projectorganisatie Stationsgebied (POS) van de gemeente Utrecht verantwoordelijk voor de uitwerking van optimalisaties in de engineering, directievoering en toezicht op de bouw en de financiŽle begeleiding van de uitvoering van de grootste fietsenstalling ter wereld.

De entree van Utrecht

De fietsenstalling en het bovengelegen plein zijn gerealiseerd tussen station Utrecht CS winkelcentrum Hoog Catharijne. Mensen kunnen onder het stadsplein, vanaf een doorgaand fietspad, de fiets in een rek parkeren. Ook boven en ondergelegen parkeerlagen zijn middels hellingbanen fietsend te bereiken. Het plein is de verbinding tussen Utrecht Centraal, het vernieuwde Hoog Catharijne en via trappen, lift en roltrappen tot het Smakkelaarsveld en het Moreelsepark.

Betrokken en proactief

bbn is een teamspeler, in het hart van het project en pakt alle uitdagingen proactief op. bbn stuurt het proces en zorgt voor borging van relaties zodat, in een project met veel uitdagingen en grote tijdsdruk, alle partijen een stapje extra doen voor het project. bbn is sparringpartner voor aannemer en opdrachtgever.

Sturing op bouw en engineering in een complexe omgeving

In een complexe omgeving, met veel naastgelegen projecten, is bbn verantwoordelijk voor de directievoering en toezicht op de bouw, de engineering en de input voor de bepaling van de fasering en afstemming met externe stakeholders. bbn adviseurs levert hierbij de expertise op het gebied van kosten en bouwplanning.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Projectorganisatie Stationsgebied (POS) van de gemeente Utrecht
Gebruiker: NS, Prorail, gemeente Utrecht
Architect: + beeldmateriaal: Ector Hoogstad Architecten
Stedenbouwkundige: Ector Hoogstad Architecten