Sportverzamelgebouw De Eendracht Amsterdam

Eendracht21
Eendracht21
WP 20150409 018 l
Eendracht 22
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement

Door ambities vanuit verschillende invalshoeken te combineren op Sportpark De Eendracht te Amsterdam is door de gemeente Amsterdam besloten tot de realisatie van een nieuwe accommodatie waarin verschillende (sport -) gerelateerde functies zijn ondergebracht.

De nieuwe accommodatie op sportpark De Eendracht aan de Bok de Korverweg 6 te Amsterdam geeft invulling aan de ambities om het sportpark multifunctioneel uit te rusten en te voorzien van betere faciliteiten. Naast een kleine sportzaal, is op de begane grond voorzien in kleedruimten, ruimten voor officials en twee multifunctionele ruimten. Op de verdieping zijn vergaderruimten en twee casco horecavoorzieningen gerealiseerd t.b.v. een theehuis (met halal-keuken) en een pub. De horecaruimten geven goed uitzicht over de omliggende velden.

Daarnaast wordt met dit gebouw voorzien in de behoefte aan extra permanente tribune capaciteit.
Een tribune met ca. 1160 zitplaatsen en een hospitalityplatform (t.b.v. VIPís) zijn rechtstreeks toegankelijk vanuit het gebouw. De tribune heeft een directe link naar het naastgelegen rugbyveld.Op het gebied van duurzaamheid scoort het gebouw goed met een EPC van 0,6 en een gemiddelde GPR van 8,5 hoog vergeleken met vergelijkbare accommodaties.

Design & Build
Vanwege een ambitieuze planning is door de gemeente besloten het project als een geÔntegreerd contract aan te besteden. Bbn adviseurs heeft voor de gemeente en in nauw overleg met de gebruikers de vraagspecificatie opgesteld, de aanbesteding begeleid (Design & Build) en vervolgens de kwaliteitstoetsing en het kwaliteitstoezicht verzorgd.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam (stadsdeel Nieuw West)
Gebruiker: Sportpark De Eendracht
Architect: LG architecten
Omvang: ca. 1150 m2
Omschrijving: gebouw, tribine en hospitalityplatform