Kantoor NN Veluwsepoort Ede

1
1
2

Nationale Nederlanden besloot om op de locatie minder oppervlak te huren. In verband met leegstand werd 2/3 van de locatie niet meer afgenomen. Het resterende deel is verbouwd om weer up- to- date te zijn en om met meer mensen per m2 te kunnen (flex)werken.

Dezelfde organisatie op een kleiner oppervlak, vernieuwing inbouwpakket

De huidige locatie heeft een oppervlakte van ca. 24.000 m2. Door recente bedrijfsontwikkelingen en implementatie van NNWW (NN Way of Working, d.w.z. Het Nieuwe Werken) kon dit oppervlak gereduceerd worden tot circa 7.500 m≤ VVO. Dit betekende een aanzienlijke reductie van kosten, en vermindering van risico op leegstand, na afloop van de verhuurperiode. Tot de scope van het project behoorden de activiteiten die noodzakelijk zijn om de organisatie, zoals die na de renovatie werkzaam is op de locatie in Ede, te voorzien van vernieuwde huisvesting.

Korte doorlooptijd

De beschikbare doorlooptijd, tussen het besluit tot vernieuwing van de locatie VPT en de ingebruikname van de gerenoveerde kantoorverdiepingen, was nog net geen jaar. Dit betekende†dat zowel het ontwerpproces als het aanbestedingstraject efficiŽnt diende te worden uitgevoerd om voldoende tijd over te kunnen houden voor de uitvoeringswerkzaamheden en de interne verhuizing terug naar het vernieuwde gedeelte.

bbn heeft het projectmanagement, bouwkostenmanagement en de directievoering en toezicht uitgevoerd. Onderdeel hiervan was de aansturing van het Ontwerpteam en het organiseren van de aanbesteding. De aanbesteding is binnen budget gerealiseerd.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Nationale Nederlanden
Gebruiker: Nationale Nederlanden
Architect: Ex Interiors
Omvang: 8.500 m2
Omschrijving: renovatie kantoorgebouw