Klaasje Zevenster, Amstelveen

Klaasje1
Klaasje1
Klaasje2

Sichting Brentano Amstelveen, voorheen eigenaar van de zorglocatie "Klaasje Zevenster", heeft het complex verkocht aan Achmea Dutch Health Care Fund.

Brentano zal een nieuw te bouwen intramurale voorziening terug huren en zorg blijven leveren aan de eveneens nieuw te bouwen appartementen. De ontwikkeling en bouw wordt gefaseerd uitgevoerd, waardoor de huidige bewoners van de oudbouw naar de nieuwbouw kunnen verhuizen. Het nieuwe programma voor de locatie bestaat uit 52 pg-plaatsen en circa 250 levensloopbestendige appartementen.

Het nieuwe complex, bestaande uit 8 gebouwen, is ontworpen door Greiner Van Goor Huiten Architecten en is gebouwd door bouwbedrijf De Nijs. Na de zomer 2017 is het eerste deel van het project in gebruik genomen door Brentano als huurder van het verpleeghuis en hebben de eerste huurders hun intrek genomen in de zorgappartementen. In het najaar van 2017 is ook de tweede fase van de ontwikkeling gestart. Met het afstoten van de locatie, kan Brentano zich volledig concentreren op het bieden van zorg aan Amstelveense senioren.

Bbn adviseurs heeft voor Stichting Brentano de aanbesteding, de verkoop en de bouwbegeleiding uitgevoerd.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Brentano
Architect: Greiner Van Goor Huiten Architecten
Omvang: 20.000 m2