Monumentale buitenplaats Het Ross Laren

VGM-Het Ross-002
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Onderhoud en beheer
  • Bouwmanagement

Buitenplaats Het Ross haar oude glorie teruggeven. bbn adviseurs is gevraagd de omvangrijke restauratie van A tot Z te begeleiden.

Hoog tijd

Begin 2006 wordt de historische Buitenplaats Het Ross door een particulier aangekocht op een executieverkoop. Voor het landhuis hoog tijd, daar de technische staat inmiddels beneden peil was.

Alles omvattende opdracht

Aan bbn adviseurs de vraag om 'als waren wij de eigenaar' te zorgen dat het landhuis wordt gerestaureerd en in 'oude glorie' aan de opdrachtgever wordt teruggegeven. Alles binnen vooraf in overleg vastgestelde kaders.

Van A tot Z

Als gedelegeerd 'eigenaar' heeft bbn adviseurs een alles omvattende taak van het inventariseren van wensen, bouwhistorisch en technisch onderzoek, opstellen planning, overleg met de gemeente Lochem, provincie Gelderland, RACM en Nutsbedrijven, opstellen restauratieplan met tekeningen en kostenramingen, aanvragen vergunningen, fiscale aspecten en subsidies en uiteindelijk aanbesteding, begeleiden uitvoering 'turnkey' oplevering en nazorg.

Rijksmonument

In 2002 werd Buitenplaats Het Ross op de Rijksmonumentenlijst geplaatst. Naast het landhuis omvat de Buitenplaats een koetshuis, een boerenschuur, een fruitmuur en een aantal monumentale bomen. Als gevolg van haar turbulente geschiedenis is het landhuis in slechte staat en is restauratie op korte termijn gewenst om verder verval te voorkomen.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Particulier
Omvang: 900 m²