VGM-Officia-1
VGM-Officia-1
VGM-Officia-2
Download dit project als PDF

Kantoor Officia I Amsterdam

Directievoering en Toezicht

Het voeren van co÷rdinatie en bouwtoezicht tijdens de renovatie van het kantoorgebouw.

Renovatie

Het kantoorgebouw Officia I te Amsterdam is gerenoveerd in bouwteamverband. Het kantoorgebouw van circa 14.500 m▓ bvo ondergaat zowel een gevel als een inwendige renovatie. Tijdens de renovatie blijven de kantoren in gebruik. Het plan is voorbereid door Van den Oever, Zaaijer & Partners Architecten. bbn adviseurs heeft de het bouwtoezicht uitgevoerd tijdens de uitvoering en verzorgde de communicatie tussen de uitvoerende partijen en de huurder/gebruikers van het pand.

Huurders blijven zitten

Aangezien de gebouw volledig in gebruik bleef tijdens de renovatie was een zeer gedegen co÷rdinatie tussen de gebruikers, de eigenaar en de uitvoerende partijen noodzakelijk. Naast de toezichtwerkzaamheden op de kwaliteit en de planning was noodzakelijk dat alle gebruikers goed ge´nformeerd werden over de bouwwerkzaamheden en de uitvoerende partijen goed ge´nformeerd werden over de belangen van de huurders. Gedurende de gehele bouwperiode heeft bbn adviseurs deze rol vervuld met als resultaat een prachtig gerenoveerd gebouw op de kop van de Zuid-As waar de huurders weer naar volle tevredenheid jarenlang gehuisvest blijven.á

Rol bbn adviseurs

bbn adviseurs heeft de volgende taken vervuld:

  • het organiseren en bijwonen van de volgende vergaderingen en besprekingen;
  • het namens SPF Beheer B.V. houden van het dagelijks toezicht, getoetst aan bestekken en tekeningen en planning, tijdens de duur van de werkzaamheden en het verzorgen van de opleveringen en de nazorg.
Facts and Figures
Opdrachtgever: SPF Beheer B.V.
Gebruiker: Multi tenant gebouw met diverse huurders
Architect: Van den Oever, Zaaijer & Partners Architecten
Omschrijving: 14.500 m²