Cofinimmo breidt bezit in Nederland uit

21 December 2016

Cofinimmo heeft het Gezondheidscentrum de Waterlinie van Ziekenhuis Amstelland gekocht

Cofinimmo heeft het Gezondheidscentrum de Waterlinie van 3.900 m2 in Uithoorn van Ziekenhuis Amstelland gekocht.In Tilburg kocht het Belgische vastgoedfonds het Gezondheidscentrum Piushaven. De koopsom bedroeg in totaal 15,4 miljoen euro.

De Waterlinie is een modern gezondheidscentrum waarin - naast het ziekenhuis drie samenwerkingsclusters van huisartsen en elf andere huurders met een zorgfunctie gevestigd zijn. Het complex aan de Koningin Maximalaan in Uithoorn is de centrale locatie voor eerste- en anderhalvelijnszorg in Uithoorn en omgeving.

In Tilburg verwierf het beursgenoteerde fonds een eerstelijnszorgcentrum van 2.500 m2. In dit gezondheidscentrum zijn een apotheek, een huisartsencollectief, een thuiszorgorganisatie en diverse therapeuten gehuisvest.

Naast uitbreiding zorgen deze transacties ook voor diversificatie van de zorgvastportefeuille van Cofinimmo. De afgelopen jaren wist Cofinimmo onder andere al meerdere woonvoorzieningen voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking en diverse klinieken te verwerven.

bbn adviseurs heeft Cofinimmo bijgestaan bij deze transactie. Voor beide objecten heeft bbn adviseurs de technical due diligence uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsprognose opgesteld. Speciaal voor Cofinimmo heeft bbn adviseurs een snel leesbare rapportagevorm ontwikkeld. In een rapportagematrix worden bondig de kenmerken en eigenschappen van het gebouw gerapporteerd. Per gebouwonderdeel worden de eventuele risico's in kaart gebracht. Vervolgens worden alle risico's van een aanbeveling voorzien.

300x175 logo-confinimmo
Download dit nieuwsbericht