Start nieuwbouw Klaasje Zevenster

21 Juni 2017

De bouw van een nieuw zorgcomplex Klaasje Zevenster gaat per half juli van start.

De bouw van een nieuw zorgcomplex Klaasje Zevenster gaat per half juli van start.

Naar verwachting staat er volgende zomer een nieuw verpleeghuis voor kleinschalig wonen en twee torens met levensloopbestendige appartementen waar Thuiszorg Brentano Amstelveen zorg kan gaan bieden. De huidige bewoners en huurders wordt gelegenheid geboden naar dit nieuwe complex te verhuizen.

Stichting Brentano Amstelveen, tot voor kort eigenaar van Klaasje Zevenster, heeft het complex verkocht. Het Achmea Dutch Health Care Fund, waarvan Syntrus Achmea Real Estate & Finance het vermogen beheert, neemt de nieuwbouw op in haar portefeuille. Brentano wil zich volledig concentreren op het bieden van zorg aan Amstelveense senioren. Het nieuwe complex is ontworpen door Greiner Van Goor Huiten Architecten bv in Amsterdam en wordt gebouwd door bouwbedrijf de Nijs uit Warmenhuizen. Dit alles conform het Definitief Ontwerp en volgens de afspraken met de gemeente.

bbn-BOB Advies, dienstverlener op het gebied van vastgoed en huisvesting voor de zorgsector, heeft Brentano bij de verkoop begeleid.

Wanneer deze nieuwbouw is afgerond, worden het huidige woonzorgcentrum en het complex met 72 aanleunwoningen gesloopt. Op deze plek komen ook woningen (woontorens). De nieuwe eigenaar mag hier zelf een ontwerp voor maken. Deze moeten wel passen binnen de afspraken met de gemeente (onder andere over de hoogte van de torens).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Wentges, 088 - 226 2453.

300x175 52-000853-1466063405-size2
Download dit nieuwsbericht