2 projecten van bbn in het nieuws

14 Juni 2017

In de Vastgoedmarkt van 14 juni wordt aandacht besteed aan 2 projecten van bbn.

1. Merin koopt grote kantorenportefeuille van Victory Advisors
2. Altera koopt winkelcentrum Rokade in Utrecht

bbn heeft zowel Merin als Altera technisch geadviseerd bij de aankoop, in de vorm van technical due diligences.


Merin heeft de UBS/Orange-portefeuille gekocht van Victory Advisors

Dat bevestigt een woordvoerder van Merin. Het gaat om 20 Merin koopt grote kantorenportefeuille van Victory Advisors kantoorpanden in verschillende delen van Nederland met een oppervlakte van 134.000 m2. Daaronder zijn Vogelstruys en Apollo in Amsterdam-Zuid-Oost, zegt de woordvoerder. Na de aankoop heeft de vastgoedportefeuille van Merin een verhuurbare vloeroppervlakte van 850.000 m2.

Merin werd bij de aankoop geadviseerd door Loyens & Loeff, Van Doorne en bbn.


Altera koopt winkelcentrum Rokade in Utrecht


Altera Vastgoed koopt winkelcentrum Rokade in Utrecht van Rubens Capital Partners. Rokade is een winkelcentrum van de 3.700 m2 in de wijk Zuilen. Met huurders als Ahold, Kruidvat en Zeeman wordt het vooral bezocht voor dagelijkse boodschappen. Er is een ruim versaanbod en er zijn verschillende lokale ondernemers gevestigd. Het centrum dateert uit 2000 en heeft een energielabel A.
Altera geeft met deze aankoop invulling aan haar strategie om het Winkelfonds te laten groeien in convenience-vastgoed. Het beoogde belegd vermogen van Winkelfonds is minimaal 1 miljard euro. Eind 2016 was dat nog 728 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag 2016 van Altera Vastgoed.

Altera werd bij de aankoop bijgestaan door Dentons Boekel. Rubens Capital Partners is in het verkoopproces bijgestaan door Cushman & Wakefield. De prijs is niet bekendgemaakt.

Vogelstruys-Amsterdam-Zuidoost-e1497366701978-272x183
Download dit nieuwsbericht