Nieuwe Stationsplein Utrecht geopend!

14 Februari 2018

Het nieuwe Stationsplein bij Utrecht Centraal is woensdag 21 februari geopend! Om 15.00 werd het eerste deel van het plein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne officieel in gebruik genomen.

Het plein met het karakteristieke bollendak vormt de entree naar Hoog Catharijne en station Utrecht Centraal. Onder het plein zit de ‘grootste fietsenstalling ter wereld’. Het eerste deel van het Stationsplein opent op 14 februari, maar in de maanden daarop wordt nog gewerkt aan de gevel van Hoog Catharijne, krijgt het dak nog verlichting en worden de laatste bollen geplaatst. En op de plek van de stationstraverse wordt gewerkt aan het tweede deel van het plein en fietsenstalling.

Het dak is zo'n 24 meter hoog. Het dak steunt op zeven pilaren en heeft gaten met een diameter van zeven meter die worden opgevuld met grote luchtkussens van kunststof.

bbn was verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht op de bouw,  de engineering en de input voor de bepaling van de fasering en afstemming met externe stakeholders. bbn adviseurs heeft hierbij de expertise op het gebied van kosten en bouwplanning geleverd.

LEES MEER op onze projectpagina

Bollendak1
Download dit nieuwsbericht