Bouw gestart houten kern nieuwe Triodos Bank Driebergen

04 September 2018

J.P. van Eesteren is gestart met de bouw van de stabiliserende kern voor het nieuwe kantoor van Triodos Bank in Driebergen.

De kern van het gebouw, dat is ontworpen door RAU, bestaat volledig uit hout en is volgens J.P. van Eesteren de waarschijnlijk grootste houten gebouwkern in Nederland.

Het gebouw bestaat uit gebouwdelen van respectievelijk drie, vier en zes verdiepingen. De bouwonderneming is nu gestart met een wand van 3,5 meter breed en 15 meter hoog, die deel uitmaakt van de kern van de vierlaagse toren, laat J.P. van Eesteren weten.

De kern wordt prefab in delen aangeleverd door houtleverancier Derix Gelijmde Houtconstructies. Houten vloeren vormen de verbinding van de kern met de stalen vliesgevelconstructie, legt de bouwonderneming uit. Het kantoor wordt zoveel mogelijk geprefabriceerd en op de bouwlocatie in elkaar gezet, omdat de bouw plaatsvindt in de Ecologische Hoofdstructuur. Door deze aanpak is er op dagelijkse basis een relatief kleine bezetting op de bouwlocatie nodig.

bbn is sinds 2011 als adviseur betrokken bij dit project.

LEES MEER over dit project.

Beeldmateriaal: J.P. van Eesteren

Triodos internet
Download dit nieuwsbericht