Brandveiligheid in wooncomplexen

05 December 2018

Het gaat hier om wooncomplexen voor onder andere senioren en minder zelfredzame personen

De eisen voor brandveiligheid in wooncomplexen zijn aanzienlijk lager dan voor overige (openbare) gebouwen. Dat kan soms tot vervelende situaties leiden, bijvoorbeeld in complexen met 'gewone' woningen waar ouderen zelfstandig wonen en in meer of meerdere mate zorg krijgen.

De meeste brandoorzaken worden veroorzaakt door falende elektra, koken en roken. Door de kwetsbaarheid van ouderen, vanwege uiteenlopende lichamelijke of mentale beperkingen, hebben zij veel meer tijd nodig bij brand om hun woning te ontvluchten.

bbn heeft een tool ontwikkeld waarmee u, aan de hand van enkele vragen, een officieus 'brandveiligheidsniveau' vast kunt stellen. Het geeft u inzicht in hoe brandveilig uw complex is voor uw bewoners en geeft u enkele tips over hoe het eventueel veiliger gemaakt kan worden. Komt u er bij het invullen van de tool niet uit of heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Koen Dekker en Eric van den Houten zijn onze specialisten op het gebied van brandveiligheid. Zij kunnen met u meedenken over de mogelijkheden.


GEBRUIK DE TOOL  

Brandveiligheid
Download dit nieuwsbericht