• Renovatie hoofdkantoor Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard
  • Triodos Bank, Driebergen
  • The Base D
Bekijk al onze projecten

Aanbestedingen

De bouwkostenmanagers van bbn adviseurs maken goede begrotingen. Toch kunnen we pas gaan bouwen als we een aannemer vinden die het gebouw wil bouwen binnen het bouwkosten budget. Dit wordt duidelijk bij de aanbesteding. Daarom vraagt elk project om een passende aanbestedingsstrategie.

Verschillende vormen van aanbestedingen

bbn heeft ervaring met alle denkbare (Europese) aanbestedingsvormen. Wij adviseren onze opdrachtgever - al in een heel vroeg stadium - over verschillende aanbestedingsstrategieën. Inclusief de bijbehorende voor- en nadelen. Vaak wordt aan meerdere aannemers gevraagd om een offerte te maken; dan is een aannemersselectie noodzakelijk. Soms is al bekend wie de aannemer moet worden. In dat geval onderhandelen we over de aanneemsom. Hoe dan ook, of het nu gaat om het formeren van een bouwteam, een Design & Build aanbesteding of een meervoudig onderhandse aanbesteding, aanbestedingen blijven altijd boeiend.

Goede aanbestedingsdocumenten

Als voorbereiding op de aanbesteding kijken we heel nauwkeurig naar de aanbestedingsdocumenten; het bestek en de tekeningen. Dat is belangrijk, want als deze piekfijn in orde zijn leidt dit tot minder faalkosten. Daar plukken alle partijen de vruchten van. Bovendien verkleint een goed contract de kans op meerwerk. Voor aanbestedingen werken onze adviseurs nauw samen met bouwmanagement en directievoering en toezicht.

bbn adviseert: