Parkeergarage Nieuw Zaailand Leeuwarden

BKM parkeergarage nieuw zaailand-01
BKM parkeergarage nieuw zaailand-01
BKM parkeergarage nieuw zaailand-02
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
Het project Nieuw Zaailand is een ambitieus project midden in de binnenstad van Leeuwarden. Het doel is om de voorzieningen te verbeteren en de levendigheid te versterken. Een ondergrondse parkeergarage is een van de voorzieningen die hieraan bijdraagt.

Het project Nieuw Zaailand betekent een nieuwe impuls voor de historische binnenstad van Leeuwarden. Het Zaailand zal worden getransformeerd in een levendig plein met winkels, terrassen en moderne appartementen. De nieuwbouw van het Fries Museum maakt het plein tot centrum van kunst en cultuur. Tevens wordt de bestaande parkeergarage onder het plein compleet vernieuwd en uitgebreid met 170 extra parkeerplaatsen.

Het project omvat de sloop, herbouw en uitbreiding van een 2-laagse parkeerkelder in het centrum van Leeuwarden. De nieuwe parkeergarage krijgt een vloeroppervlakte van circa 22.000 m˛ en herbergt in totaal 712 parkeerplaatsen.

De locatie, de bodemgesteldheid en de naastgelegen panden maken het project tot een technische en organisatorische uitdaging, waardoor er al in het ontwerptraject sterk gestuurd werd op beheersing van de risico's.

bbn adviseurs heeft het volledige bouwkostenmanagement verzorgd.
Facts and Figures
Opdrachtgever: IPMMC Vastgoed
Architect: Soeters van Eldonk Architecten
Omvang: 22.000 m²
Omschrijving: 712 parkeerplaatsen