• Herontwikkeling Plein 1944 Nijmegen
Bekijk al onze projecten

Prijsvragen en competities

Ambitieuze gemeentes selecteren hun projectontwikkelaars steeds vaker door middel van prijsvragen of competities. De opzet van de prijsvraag is belangrijk; hierin moeten alle onderdelen van het bouwproject doeltreffend met elkaar verbonden zijn. Voor gemeentes is dit vaak een lastige klus. bbn adviseurs biedt ook hierin deskundige ondersteuning.

Bouwkosten en planeconomie verbinden

Bij aanbestedingen via prijsvragen en competities ontwikkelen meerdere projectontwikkelaars in korte tijd een stedenbouwkundige visie. Ook maken ze een ontwerp voor de woningen en voorzieningen en brengen een grondbod uit. De bouwkostenmanagers en planeconomen van bbn adviseurs vertalen samen de ontwikkelingsvisie van de gemeente in een vastgoedexploitatie en een grondexploitatie. Daarbij gebruiken ze een dynamisch model (knoppenmodel); hiermee kan een optimaal ontwerp voor prijsvragen worden gemaakt.

De winnende ambitie

Op deze manier kan de projectontwikkelaar in de opzet van prijsvragen een duidelijk en samenhangend financieel kader aangeven. Vaak is deze gebaseerd op een integrale planning. Ook op het terrein van planning en bouwlogistiek werken we samen om goede voorwaarden voor prijsvragen te realiseren. We verbinden alles met elkaar en verwezenlijken daarmee de ambitie!

bbn adviseert: