• Brede school Asperen
  • Vitalis College Breda
  • IKC Maarssen
Bekijk al onze projecten

Transformatie

Steeds meer gebouwen en gebieden zullen in de toekomst niet meer gebruikt worden in de functie waarvoor zij ooit ontworpen zijn. Één van de mogelijkheden om deze gebouwen, kantoren, kantoorgebouwen en gebieden ook in de toekomst weer nuttig te kunnen gebruiken is een functieverandering, ofwel transformatie.

Tweede kans voor kantoren en gebouwen

Transformatie van kantoren en gebouwen kan pas succesvol zijn als meerdere vragen zijn beantwoord.
• Welke transformaties zijn kansrijk vanuit de locatie en omgeving?
• Wie wordt de nieuwe gebruiker en hoe kan deze optimaal worden gefaciliteerd?
• Hoe vertaal ik de transformatie technisch en financieel?

Wij ondersteunen opdrachtgevers bij het beantwoorden van bovenstaande vragen. Een integraal vraagstuk waar onze afdelingen gebiedsontwikkeling, huisvestingsmanagement en vastgoed- en bouwkostenmanagement ruime ervaring mee hebben. Of het nu om een transformatie van kantoor naar woningen gaat of een energiecentrale naar cultuurpodium, ons transformatieteam kan u bijstaan met jarenlange praktijkervaring.

Online Rekentool Transformatie

bbn heeft in samenwerking met SBR een rekentool ontwikkeld om de businesscase voor transformaties financieel te onderbouwen. Hiermee worden initiatieven in de markt op het gebied van transformatie ondersteund. De rekentool kunt u hier online gebruiken. Deze rekentool kunt u o.a. gebruiken voor: transformatie kantoren en transformatie van kantoorgebouwen.

Transformatie, projectvoorbeelden van bbn adviseurs

Voorbeelden van transformatieprojecten: Postkantoor Neude Utrecht, Energiehuis Dordrecht, Eemvallei Amersfoort (school naar zorgappartementen), Kening State Franeker (ziekenhuis naar appartementen), Vopak Rotterdam en Nieuw Amsterdam.  

bbn adviseert: