• Brede school Asperen
  • Vitalis College Breda
  • IKC Maarssen
Bekijk al onze projecten

Wat is coaching?

U vindt dat uw eigen organisatie het project moet (kunnen) begeleiden, maar u twijfelt? Onze ervaren coaches kunnen uw mensen bijstaan en adviseren. Zij zijn beschikbaar als klankbord, coach en aanstuurder. Bij problemen kunnen zij actief bijdragen en adviseren/bijsturen indien nodig. Onze coaches hebben minimaal 10 jaar ervaring met uiteenlopende soorten projecten en kunnen beschikken over de kennis die bij bbn adviseurs aanwezig is. Zij hebben ervaring als (senior) huisvestingsadviseur, project-/procesmanager en het managen van ontwerp & realisatie van bouwprojecten. Van kleine, middelgrote en grote nieuw- en verbouwprojecten. Vaak in een complexe (en/of bestuurlijke /politieke) context.

Wanneer een coach voor een project inschakelen?

U kunt een coach overwegen in de volgende situaties:
- Uw organisatie heeft voldoende capaciteit, maar niet voldoende ervaring voor het geplande project.
- Uw project is een ‘risico’ geworden. Onze coach kan helpen een analyse te maken van de problemen en oplossingen aandragen voor het vervolg. Dit kan op het gebied van contractafspraken, maar ook op het gebied van de projectorganisatie en/of communicatie in het project.
- U twijfelt of het inschakelen van een adviseur wel of niet noodzakelijk is.
- U heeft een beperkt budget voor externe advisering.

Wat kan een coach voor u doen?

- De coach kan bij opstart van een project helpen om een vliegende start te maken, dat kan door het opstellen van een Plan van Aanpak en door een Project Start Up voor te bereiden c.q. te leiden.
- De coach kan een risico-inventarisatie (sessie) maken (of leiden).
- De coach kan direct bij opstart een analyse van het project maken en verbetervoorstellen doen.

De voordelen van een coach

Het inschakelen van een coach heeft diverse voordelen. Na een kennismakingsgesprek kan de coach aan het werk of is deze beschikbaar voor een overeengekomen uurtarief. Wij spreken een maximum budget af, maar alleen daadwerkelijk bestede uren worden in rekening gebracht. U betaalt dus nooit te veel. De coach is op afroep beschikbaar, of heeft periodiek overleg met u of uw mensen. In geval van een ‘risico-project’ krijgt u snel een overzicht en kan er indien gewenst direct worden bijgestuurd, zonder per direct de lopende projectorganisatie aan te passen. Met een coach huurt u de kennis van bbn adviseurs in, maar laat de uitvoering over aan uw eigen mensen. Zo benut u de capaciteit van uw eigen organisatie optimaal.

Hoe een coach in te schakelen?

Bel ons voor een geheel vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken via 088 – 226 74 98.

bbn adviseert: