• HagaZiekenhuis Den Haag
  • Zwembad en sportcomplex Waardergolf Heerhugowaard
Bekijk al onze projecten

Contractbewaking

Elk bouwproject heeft uitgebreide contracten. De contractvorming komt tot stand in de projectfasen waarin ruimte is voor creativiteit. In deze fasen van definitie en ontwerp stimuleren onze projectmanagers de andere partners (architect en adviseurs) door te sturen op een gelijkwaardige samenwerking. Deze samenwerking resulteert in een zorgvuldig samengestelde set contractstukken, die door onze afdeling bouwmanagement wordt aanbesteed.

Een contract als basis voor een nieuwe projectfase

Als de contracten zijn getekend, verandert het proces vaak van karakter. De aannemer of ontwikkelaar krijgt, afhankelijk van de gekozen contractvorm, de verantwoordelijkheid het project verder uit te werken, te bouwen en soms ook te exploiteren binnen de overeengekomen randvoorwaarden. De houding van de bouwmanager, als vertegenwoordiger van de opdrachtgever tijdens de contractbewaking, verandert daarmee ook. Was de bouwmanager eerst de aanjager en coördinator van het ontwerpproces, bij de contractbewaking volgt hij het proces nauwlettend en toetst voortdurend de kwaliteit. Onze aanpak kenmerkt zich door sturing op een optimale prijs-kwaliteitverhouding voor de opdrachtgever, ook in de fase van de contractbewaking. Bijvoorbeeld door u bij de bemonstering van gebouwelementen te adviseren over het kostenniveau van de verschillende opties. De bewaking van de voortgang is bij ons evenzeer in goede handen. Wij adviseren u ook hierbij over de betalingen, zodat u alleen betaalt wat al is uitgevoerd. Bij de oplevering zijn wij pas tevreden als u dat bent: met een gebouw dat aan alle gestelde eisen voldoet. Contractbewaking betekent dat wij ervoor zorgen dat u daadwerkelijk krijgt wat u hebt gekocht.

Contractbewaking met een team

Onze bouwmanagers schakelen bij de contactbewaking ook de expertise in van de specialisten die hebben meegewerkt aan de contractstukken. Naast externe adviseurs zijn dat ook onze eigen specialisten. De collega's van bouwkostenmanagement voor de afhandeling van meer- en minderwerk en de technische mensen van vastgoedmanagement voor de onderhoudbaarheid van uitvoeringsdetails.

bbn adviseert: