Waterschapskantoor Hoorn

Ck PRM-Waterschap-Hoorn-01
Ck PRM-Waterschap-Hoorn-01
Ck PRM-Waterschap-Hoorn-02

Een nieuw kantoor voor het Waterschap Westfriesland moest er komen. Volgens de opdrachtgever met pijn in het hart, want het waterschap was gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Hoorn.

Het was duidelijk dat de nieuwbouw een vergelijkbare allure moest kennen. Aan de locatie lag het niet. Een mooie plek aan het water bij de invalsweg van Hoorn die mogelijkheden bood om het belang van waterbeheer aan personeel en bezoekers duidelijk te maken.

Architect Rietvink werd geselecteerd als ontwerper en slaagde erin om een aansprekend gebouw te maken dat uitstekend geļntegreerd was in het terrein.

In het interieur van het gebouw werd de link gelegd naar het rijke verleden van het Waterschap in de binnenstad van Hoorn. De historische inventaris werd op een prachtige manier ingepast in een uitermate modern ontwerp. Het proces werd gekenmerkt door een inspirerende samenwerking tussen alle bij de bouw betrokken partijen.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Waterschap Westfriesland
Architect: Rietvink