Gemeentehuis Haaren

Ck2 HVA Gemeentehuis Haaren-01
Ck2 HVA Gemeentehuis Haaren-01
Ck2 HVA Gemeentehuis Haaren-02
Download dit project als PDF
  • Realisatie management
  • Huisvestingsadvies
  • Bouwmanagement

In de gemeente Haaren werd bbn adviseurs betrokken bij de klassieke vraagstelling van gemeenten in een herindelingsproces. Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel gingen een nieuwe gemeente vormen. KPMG adviseerde over de nieuwe gemeentelijke organisatievorm. De locatie van het bestaande gemeentehuis in Haaren werd aangewezen als locatie voor het nieuwe gemeentehuis. Het bestaande gebouw zou uitgebreid worden.

Uiteraard in overleg met de gemeente, ontwikkelde bbn adviseurs het Programma van Eisen en organiseerde zij het bouwproces. Een (financieel) haalbaarheidsonderzoek toonde aan dat volledige nieuwbouw aantrekkelijker was dan de voorgenomen uitbreiding, aldus geschiedde.

Architectenburo Coppen maakte een aansprekend ontwerp. In de aanbestedingsfase werd inhoud gegeven aan het begrip ‘economisch meest voordelige aanbieding’. bbn adviseurs adviseerde de gemeente om aan de aannemers bij de aanbesteding meer te vragen dan een prijs alleen. Er werden ook bouwplaatsinrichtingen, planningen en procedureschema's gevraagd. Niet de goedkoopste, maar de op een na goedkoopste inschrijver bleek de ‘economisch meest voordelige aanbieding’ gemaakt te hebben. De kortere bouwtijd zorgde ervoor dat het gehele gemeentelijke apparaat binnen een jaar na de start van de bouw in het nieuwe gebouw kon werken.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Haaren
Architect: Architectenburo Coppen