Poppodium Paard van Troje Den Haag

BKM-Paard van Troje-1
BKM-Paard van Troje-1
BKM-Paard van Troje-2
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Bouwmanagement

Het poppodium is in en achter 3 monumentale gevels aan de Prinsengracht gehuisvest. Van het middelste pand, dat de entree van het poppodium vormt, is alleen de gevel blijven staan. Het café op nummer 10 en het jazzcafé op nummer 14 zijn intern verbonden met het poppodium.

Boven de entree is de kleine zaal gebouwd met een capaciteit van 300 bezoekers. Achter de 3 panden is de grote zaal voor 1.100 personen gerealiseerd en heeft de beschikking over toneelfaciliteiten. Ook zijn kleedkamers, stafruimten en een foyer ingericht. Aan de zijde van de Lange Beestenmarkt is er een nieuwe gevel gebouwd. De gevel heeft platen van Corton-staal die zo gemonteerd zijn dat het regenwater naar binnen wordt afgevoerd.

Prinsengracht 10 en 12 zijn rijksmonumenten. Nummer 10 is grotendeels behouden gebleven en is door Schakel & Schrale gerenoveerd. Van Prinsengracht 12 is alleen de monumentale voorgevel blijven staan. Na een aanbesteding met een budgetoverschrijding van 100% bij een eerder ontwerp van Rem Koolhaas voor het project, heeft een herstart plaatsgevonden, waarbij bbn adviseurs werd aangetrokken als bouwkostenmanager. Kostenbesparingen in een nieuw ontwerp dienden gevonden te worden in volume, afwerkingniveau en detaillering.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Den Haag
Gebruiker: Poppodium
Architect: Rappange & Partners Architecten