Hanzehogeschool Faculteit Techniek Groningen

Ck PRM-Hanzehogeschool Faculteit Techniek Groningen-01
Ck PRM-Hanzehogeschool Faculteit Techniek Groningen-01
Ck PRM-Hanzehogeschool Faculteit Techniek Groningen-02
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement
De faculteit Techniek vormde de 5e fase in de ontwikkeling van het gebouwencomplex van de Hanzehogeschool op het Universiteitscomplex Zernike in Groningen. Deze fase was met circa 26.500 m bvo de grootste.

bbn adviseurs werd ingeschakeld voor project- en bouwkostenmanagement, directievoering en toezicht. De werkzaamheden namen een aanvang met het opstellen van het Programma van Eisen. Karelse van der Meer Architecten uit Groningen werd geselecteerd als architect.

Alle partijen in het Ontwerpteam stonden voor de opgave om te werken met een laag budget. Desalniettemin zochten alle partijen voor hun eigen discipline naar de grenzen van het mogelijke. In het spanningsveld dat daarmee ontstond tussen ontwerpers en het bouwkostenmanagement, werd het ontwerp vergaand geoptimaliseerd.

Bouwcombinatie Dura-Strukton was de winnaar van de door bbn adviseurs georganiseerde Europese aanbesteding. Tijdens de uitvoering was de tijdsdruk hoog, maar werd in een goede teamgeest door alle partijen gewerkt aan een zeer aansprekend eindresultaat.
Facts and Figures
Opdrachtgever: Hanze Hogeschool
Gebruiker: Hanze Hogeschool
Architect: Karelse van der Meer Architecten
Omvang: 26.500 m²
Omschrijving: Schoolgebouw