Openbare Bibliotheek Lelystad

Ck2 HVA Openbare Bibliotheek Lelystad-01
Ck2 HVA Openbare Bibliotheek Lelystad-01
Ck2 HVA Openbare Bibliotheek Lelystad-02
Download dit project als PDF
  • Huisvestingsadvies
  • Bouwmanagement

De bibliotheek van Lelystad is sinds vele jaren gehuisvest in het stadhuis. Naast de niet optimale huidige huisvesting wil de bibliotheek het plan tevens doorontwikkelen tot het belangrijkste ontmoetings- en informatiecentrum in Lelystad.

Daarbij zullen de traditionele bibliotheekfuncties zich meer en meer mengen met multimediale informatieoverdracht. Bovendien worden het verbreden van de publieksinformatie en samenwerking met andere informatieaanbieders als speerpunten gezien.

In het masterplan Stadshart is een prominente plaats voor de nieuwe bibliotheek gereserveerd. Het nieuwe theater en de nieuwe bibliotheek komen 'rug aan rug'. In het blok waarin de bibliotheek moet komen zijn op de begane grond enkele commerciŽle functies gepland.

bbn adviseurs heeft eind 2002 een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Belangrijke onderdelen daarin waren een uitwerking van het Programma van Eisen, een raming van de benodigde investerings- en exploitatiekosten, een studie naar mogelijke ontwikkel- en gebruiksscenarioís en een Plan van Aanpak voor de vervolgfasen.

bbn adviseurs is betrokken geweest in het overleg tussen de bibliotheek en de gemeente en adviseerde met betrekking tot verdere planvorming en ontwikkelingsmogelijkheden.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Bibliotheek Lelystad
Architect: Architectenbureau Diederen, Dirrix & Van Wylick