Pontkade – Skyline Living aan ’t IJ

Pontkade1
Pontkade1
Pontkade2
Pontkade3
Direct aan Ďt IJ in Amsterdam, op de iconische NDSM-werf, ontwikkelt Pontkade Ontwikkeling BV het gebouw Pontkade. Een project dat deel uitmaakt van de totale ontwikkeling van deze circa 440.000 m≤ historische werf tot een bruisend gebied waar gewoond, gewerkt en vooral geleefd gaat worden.

De architectonische eyecatcher Pontkade is het hart van dit dynamische gebied. Pontkade bestaat uit twee woontorens, dekwoningen en SML woningen, met elkaar verbonden door de grote binnentuin. Een stadsoase voor de bewoners, midden in dit nieuwe, creatieve stadsdistrict.

Het totale gebouw bestaat uit 252 woningen, verdeeld in koop- en huurappartementen, in diverse soorten en maten. In de commerciŽle plint komen winkels, creatieve kantoren en horeca. De aanwezigheid van deze commerciŽle plint maakt van Pontkade een micro-city die toonaangevend is binnen de ontwikkeling van het NDSM-terrein en de noordelijke IJ-oever.

bbn voert het kwaliteitsmanagement en de contractbewaking uit voor 145 van de 252 koop-en huurwoningen en voor de 10 commerciŽle ruimtes die in dit project gerealiseerd worden.

De bouw van Pontkade is begin 2018 gestart. De oplevering is naar verwachting in het derde kwartaal van 2020.

Meer informatie? www.ndsm.nl


Facts and Figures
Opdrachtgever: Pontkade Woningen CV (realisatie door Kondor Wessels Amsterdam en IBB Kondor )
Architect: De Architekten Cie
Omvang: 3.690 m2