IKC Haarrijn Utrecht

Foto1
Foto1
Foto2

Aan de Haarrijnse Plassen in Utrecht komt een nieuw integraal kindcentrum, ontworpen door No Label.

In het Kindcentrum komt een basisschool met een zeer vernieuwende pedagogische visie met unitonderwijs, zonder klaslokalen.
In plaats daarvan werken kinderen in verschillende soorten ruimten en plekken. In het gebouw zal intensief samengewerkt worden met de kinderopvang van Saartje. Er komt een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

De aula wordt het hart van het IKC en fungeert als centrale ruimte voor bijzondere activiteiten, met een atelier en een keuken. De gymzaal kan er direct aan gekoppeld worden, zodat de ruimte kan worden vergroot. Uiteraard zal het een zeer duurzaam gebouw worden en voldoen aan de eisen van Frisse Scholen klasse B en A en is een Energie Neutraal Gebouw. Het zal verder gasloos zijn en wordt gedeeltelijk circulair gebouwd.

bbn adviseurs heeft namens KSU het gehele ontwikkeltraject begeleid.

Facts and Figures
Opdrachtgever: KSU
Architect: No Label
Omvang: 2004 m2
Omschrijving: basisschool