Stationsplein Utrecht

2018-02-14-PHOTO-00000086
2018-02-14-PHOTO-00000086
Pleinzicht
Fietsenstalling 3
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement

Bouw en engineering van de grootste fietsenstalling ter wereld

bbn adviseurs is namens Projectorganisatie Stationsgebied (POS) van de gemeente Utrecht verantwoordelijk voor optimalisaties in de engineering, voor directievoering en toezicht op de bouw en voor de financiële begeleiding van de uitvoering van de grootste fietsenstalling ter wereld.

De entree van Utrecht

De fietsenstalling is gerealiseerd onder het stadsplein van Utrecht CS en winkelcentrum Hoog Catharijne. Fietsers kunnen vanaf een doorgaand fietspad hun fiets in een rek parkeren. Via hellingbanen zijn boven en ondergelegen parkeerlagen te bereiken. Het stadsplein is de verbinding tussen Utrecht Centraal, het vernieuwde Hoog Catharijne, het Smakkelaarsveld en het Moreelsepark.

Betrokken en proactief

bbn is een teamspeler in het hart van dit project. bbn stuurt het proces en zorgt voor borging van relaties zodat, in een project met veel uitdagingen en tijdsdruk, alle partijen een stap extra doen. bbn is sparringpartner voor aannemer en opdrachtgever.

Sturing op bouw en engineering in een complexe omgeving

In een complexe omgeving, met veel naastgelegen projecten, is bbn verantwoordelijk voor directievoering en toezicht op de bouw en voor de engineering. De adviseurs van bbn stemmen de fasering af met interne en externe stakeholders en leveren expertise op het gebied van bouwkosten.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Projectorganisatie Stationsgebied (POS) van de gemeente Utrecht
Gebruiker: NS, Prorail, gemeente Utrecht
Architect: + beeldmateriaal: Ector Hoogstad Architecten
Stedenbouwkundige: Ector Hoogstad Architecten