Zwembad Bemmel

Zwembad bemmel1
Zwembad bemmel1
Zwembad bemmel2
Zwembad bemmel3
Zwembad bemmel4

De gemeente Lingewaard wenste een nieuw zwembad met ťťn bad, met een afmeting van 25 x 12,9 m en voorzien van een beweegbare bodem. Tevens bestond er ontevredenheid over de uitvoering van de exploitatie van de huidige sportaccommodaties.

De gemeente Lingewaard heeft het project, op advies van bbn adviseurs, op een innovatieve wijze op de markt gebracht. Namelijk aan de hand van het DBMO-concept, waarin op basis het Programma van Eisen zowel het ontwerp, de uitvoering als de exploitatie en het onderhoud gegund wordt aan een consortium van een ontwikkelende aannemer met een exploitant van zwembaden. Daarbij werd tevens gevraagd aan de exploitant om de exploitatie van de huidige sportaccommodaties, bestaande uit een zwembad en 2 sporthallen, over te nemen tot aan de opening van het nieuwe zwembad.

Uiteindelijk zijn de investeringskosten en de jaarlijkse gemeentelijke exploitatiebijdrage gemaximaliseerd in de aanbesteding. Dit om het financiŽle risico voor de gemeente in te kaderen, waarbij de kwaliteit gewaarborgd werd binnen de minimaal gestelde eisen in het Programma van Eisen. Om een optimaal resultaat te krijgen heeft het consortium binnen de aanbesteding de ruimte gekregen om aanvullende voorzieningen voor eigen rekening en risico op de locatie te realiseren. Deze voorzieningen zouden de zwembadfunctie dan wel moeten ondersteunen en het financiŽle voordeel van de aanvullende voorziening diende aantoonbaar terug te komen in zowel de investeringskosten van het zwembad als de jaarlijkse exploitatiebijdrage voor de gemeente.

bbn adviseurs heeft de gemeente begeleid bij de Europese aanbesteding. Na het aanbestedingstraject heeft bbn adviseurs de projectbegeleiding tijdens de ontwerp- en realisatiefase verzorgd.†

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Lingewaard
Architect: Wind Groep - Design & Build
Omvang: 1.750 m²
Omschrijving: 25 x 15 m bassin met beweegbare bodem, compacte horeca, kleedaccommodatie, personeelsruimte en EHBO, tevens een (medi-)fitness geïntegreerd