Zwembad De Wetering Houten

Ck PRM-Zwembad De Wetering Houten-02
Ck PRM-Zwembad De Wetering Houten-02
Ck PRM-Zwembad De Wetering Houten-01
Download dit project als PDF
  • Realisatie management
  • Bouwmanagement

Het bestaande zwembad in het centrum van Houten moest verdwijnen om plaats te maken voor de uitbreiding van de centrumfunctie met winkels. De verhuizing van het zwembad is maatgevend in de planning van de centrumontwikkeling.

De ontwikkeling van het nieuwe zwembad kende echter een aantal politieke valse starts, waardoor het project een negatieve lading begon te krijgen. Op dat moment werd bbn adviseurs ingeschakeld om dit proces te keren en in de rol van projectmanager als trekker van het proces op te treden.

In samenwerking met Drijver en Partners werden modellenstudies gemaakt en voorgelegd aan de gemeenteraad. Voorgesteld werd om het proces in financieel opzicht te sturen op de jaarlast en niet alleen op de investeringskosten. Hierdoor kwamen omvangrijke investeringen in energiebesparende maatregelen binnen bereik. De raadscommissie en de gemeenteraad schaarden zich uiteindelijk unaniem achter de gepresenteerde voorstellen.

Vervolgens organiseerde bbn adviseurs de selectie van de exploitant van het zwembad en verzorgde tijdens de uitvoering eveneens de directievoering en het bouwtoezicht. De overdracht van het zwembad aan de exploitant vond op tijd en binnen het budget plaats.

Facts and Figures
Opdrachtgever: gemeente Houten
Architect: Wehrung
Omvang: 4.400 m²
Omschrijving: Wedstrijdbad: 25 x 15 m, doelgroepenbad: 25 x 10 meter met een in diepte verstelbare bodem, buiten: wedstrijdbad 25 x 15 m en recreatiebad 25 x 10 m