Nieuwbouw gemeentewerf en brandweer te Hengelo

Brandweer1
Brandweer1
Brandweer 2
Brandweer 3
Download dit project als PDF
  • Bouwkostenmanagement
  • Bouwmanagement

Voor de realisatie van de gemeentewerf en brandweerpost heeft bbn adviseurs de zowel het ontwerpproces begeleid als de aanbesteding van de realisatiefase. Daarnaast heeft bbn ook het kostenadvies uitgevoerd.

Achtergrond

De gemeente Bronckhorst is opdrachtgever voor de bouw en ontwikkeling van de nieuwe gemeentewerf en brandweerpost in Hengelo. Na een grondige aanbestedingsprocedure is een passende architect gevonden in Van Pelt heeft, samen met adviseur installaties VDK advies en constructeur Peree Bouwadvies BV, gefaseerd een ontwerp gemaakt voor de gemeentewerf en brandweerpost.

Aanpak

Vanuit de gemeente werd een projectorganisatie samengesteld, bestaande uit een interne stuurgroep en een interne projectgroep. De projectorganisatie werd aangevuld met een ontwerpteam, bestaande uit de architect met haar adviseurs en de bouwmanager. Het Ontwerpteam had de opdracht het ontwerp uit te werken. Er werd nagedacht of dit tot en met DO of tot en met bestek zou worden afgerond. Op basis daarvan werd ook de aanbesteding van de uitvoerende partijen uitgevoerd. De keuze van de wijze van aanbesteden lag bij de opdrachtgever. bbn bracht de mogelijkheden en beperkingen in kaart en adviseerde de opdrachtgever met betrekking tot de risico’s. De keuze was met name afhankelijk van de wens van de opdrachtgever om veel of weinig invloed te hebben in het (ontwerp)proces.

Het project is succesvol afgerond.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Bronckhorst
Architect: Van Pelt Architecten
Omvang: 3.500 m2
Omschrijving: kantoorruimten, voertuigenstallingen, magazijnen en werkplaatsen