vmbo school VOLT! Vleuterweide

Volt4
Volt4
Volt1
Volt2
Volt3
Download dit project als PDF
  • Realisatie management

VOLT! (voorheen Via Nova College) zat samen met het Leidsche Rijn College, in het gebouw van de Sportcampus in Parkwijk. Dit gebouw was te klein geworden door de sterke groei van het Leidsche Rijn College en door de verwachte groei van het Via Nova College.

Het VOLT! College is een openbare vmbo-school voor eigentijds, ondernemend en sportief onderwijs. De school onderscheidt zich onder andere door onze focus op de mogelijkheden en kwaliteiten van de leerlingen, veel persoonlijke aandacht en inzet op een brede en sportieve ontwikkeling. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door middel van loopbaanleren.

De middelbare school bestaat uit theorielokalen, vaktechnische lokalen en twee gymzalen. Het gebouw heeft 4 bouwlagen en een oppervlakte van circa 10.000 m².

bbn adviseurs is door de gemeente Utrecht ingeschakeld voor de directievoering en het toezicht en heeft de bouwkundige en technische installaties begeleid. Tijdens de bouw was speciaal aandacht voor de beperkte bouwplaats. De nieuwbouw is gerealiseerd op de laatste kavel in een bestaand gebied. Met de school, sportzaal en separate fietsenstalling is nagenoeg de gehele kavel bebouwd. Direct rondom woningen en aansluitend een busstation en NS-station Vleuten met P&R-parkeerplaats volledig in gebruik. De bouwkraan voor de ruwbouw is op de hoek in het gebouw gepositioneerd, waardoor het laatste deel van de school na het verplaatsen van de kraan in korte tijd geheel apart vanaf fundering tot dak kon worden opgebouwd.

Facts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Architect: BDG Architecten
Omvang: 10.000 m2