Energie- en duurzaamheidsbenchmark

Ondanks het feit dat vastgoed in Nederland goed is voor 30-40% van het totale energieverbruik, ontbreekt op dit moment een eenduidige benchmark op het gebied van energieverbruik van vastgoed.

 De afwezigheid van een dergelijke benchmark, maakt het lastig om de energetische prestatie van gebouwen en portefeuilles te ijken en te vergelijken.

In samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC)

Vastgoedeigenaren kunnen niet zien hoe hun portefeuille presteert en of ze al dan niet moeten verduurzamen. In samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) heeft bbn adviseurs het initiatief genomen om tot een dergelijke benchmark te komen. In deze benchmark zullen gegevens met betrekking tot onder andere het energielabel, het energieverbruik en andere duurzaamheidsaspecten (CO2-uitstoot, waterverbruik) met elkaar in verband gebracht worden. Zo wordt de energetische prestatie van uw gebouw of portefeuille inzichtelijk gemaakt ten opzichte van anderen.

Juiste prioriteiten stellen wordt vereenvoudigd door VastgoedMaps

Op basis hiervan kunt u snel en effectief de grootste aandachtspunten in uw portefeuille herkennen. Afwijkend energieverbruik duidt op mogelijke verbeterpunten op het gebied van techniek of gebruik. Het stellen van de juiste prioriteiten wordt vereenvoudigd door de inzet van VastgoedMaps. Deze web-applicatie geeft iedere gebruiker een interactief dashboard waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar uw energiebesparing!

Download hier een uitgebreide toelichting.

Als u zich hier aanmeldt voor de benchmark kunt u kosteloos gebruik van maken van VastgoedMaps.

Contactpersoon bbn : Arne Balvers