GreenCalc⁺, Passiefhuis en CO² neutraal bouwen

Naast GPR gebouw, Breeam-NL en C2C worden utiliteitsbouw projecten beoordeeld met Breeam-nl.

Woningen worden ook veelvuldig gebouwd volgens de richtlijnen van het Passiefhuisconcept. Voor woning- en utiliteitsbouw kan tevens de ambitie worden gesteld CO²-neutraal te bouwen.

GreenCalc⁺

Op basis van beoordeling op energie-, water- en materiaalgebruik wordt een kantoorgebouw uitgedrukt in een Milieu-Index. bbn adviseurs is betrokken bij de ontwikkeling van het TNT Greenoffice in Hoofddorp. Dit kantoor heeft maar liefst een Milieu-Index van 1.000 (GreenCalc⁺ label A+++).

Passiefhuis en CO² neutraal bouwen

Door ondermeer een compact ontwerp, een juiste oriëntatie, een zeer goede schilisolatie en een effectieve kierdichting kan een woning bestempeld worden als een passiefhuis, waardoor een comfortabele woning ontstaat met een energiebehoefte voor warmteopwekking van 15 kWh/m2. Een gebouw is CO² neutraal als deze een energiehuishouding heeft waarbij alle emissies aan CO² worden gecompenseerd, via de voorzieningen in het gebouw of met behulp van externe voorzieningen. bbn adviseurs heeft diverse projecten volgens de richtlijnen van het passiefhuis en het CO² neutraal bouwen begeleid.