• Herontwikkeling Dorpsplein Soesterberg
Bekijk al onze projecten

Ontwikkeling strategie

De adviesgroep gebiedsontwikkeling adviseert over de strategie voor de ontwikkeling en realisatie van projecten. De ontwikkeling strategie beschrijft gemotiveerd hoe een gebiedsontwikkeling in de tijd tot realisatie komt. Ook maken we in de ontwikkeling strategie duidelijk wat de optimale samenwerkingsvorm is tussen markt en overheid (PPS).

Ontwikkeling strategie bindt partijen

Een ontwikkeling strategie zet de gebiedsontwikkeling in de tijd en beantwoordt vragen als: 'waar te beginnen?', 'zijn er tussenresultaten en ijkmomenten op basis van haalbaarheid, locatieonderzoek of risicoanalyse?' En 'valt het plan bij te sturen naar aanleiding van gewijzigde omstandigheden?'. De ontwikkeling strategie bindt partijen zodat ze samen effectief hun doel kunnen bereiken, namelijk het realiseren van hun gebiedsontwikkeling. De adviseurs planeconomie en procesmanagement gebiedsontwikkeling stellen een passende ontwikkeling strategie op en maken deze onderdeel van de grondexploitatie, de contracten en de procesorganisatie.

Combinatie ontwikkeling strategie en planeconomie

De ontwikkeling strategie is de basis voor de integrale planning en de planeconomie. We koppelen budgetten aan de ontwikkeling strategie; hierdoor ontstaan cashflows en overzichten van totaal- en tussenresultaten. Met ons interactief beslissingsmodel kunnen betrokken partijen invloed uitoefenen op zowel de uitgangspunten en de ontwikkeling strategie, als op de resultaten van de risicoanalyse. Zo kunt u zelf inhoud geven aan de businesscase voor de gebiedsontwikkeling.

bbn adviseert:

Kenniswinkel Kenniswinkel
Bijeenkomsten Bijeenkomsten
Er zijn geen items gevonden