Bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef te Amersfoort

Klein
Klein
WerkenPresentatie1
Download dit project als PDF
  • Gebiedsontwikkeling
  • Bouwmanagement

Ten zuidoosten van het knooppunt Hoevelaken ligt het bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef. Het zuidelijk deel van dit bedrijventerrein, De Wieken genaamd, is bijna volledig uitgegeven en bebouwd. De reden voor de Gemeente Amersfoort om het noordelijk deel, De Vinkenhoef, tot ontwikkeling te brengen.


De Vinkenhoef is gelegen ten noorden van de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn en wordt begrensd door de spoorlijn, de Oude Lageweg, de Energieweg en een villa annex boerderij (het monumentenensemble). Bbn adviseurs voert het projectmanagement uit voor de totstandkoming van De Vinkenhoef.

Project in voorbereiding, tijdelijk gebruik
De gemeente heeft een wijziging van het bestemmingsplan in voorbereiding. Aangezien de grondeigendommen in het plangebied verdeeld zijn, stelt de gemeente gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan op. De gewenste kwaliteit wordt vastgelegd in een beeldkwaliteitsplan.
Om ervoor te zorgen dat het gebied nu al levendig wordt en niet verloedert, stelt de gemeente tijdelijk bedrijfsruimte beschikbaar voor activiteiten die richtinggevend en voorbereidend zijn op het toekomstig gebruik van het gebied als bedrijventerrein. Lees meerFacts and Figures
Opdrachtgever: Gemeente Amersfoort
Stedenbouwkundige: OD205
Omvang: 11 hectare