bbn adviseurs verwerft grote opdracht congreshotel en woontoren Overhoeks

06 Juli 2017

INVESTER United Benefits GmbH, IES Immobilien GmbH, twee Oostenrijkse projectontwikkelaars en bbn adviseurs hebben een projectmanagement overeenkomst gesloten. De komende vier jaar zal bbn adviseurs alle project- en bouwmanagement diensten bieden voor de uitontwikkeling en realisatie van project Y-towers, een Maritim congreshotel en de woontoren Y-Residences.

Deze torens zullen verrijzen op de locatie Overhoeks in Amsterdam Noord. De opdracht heeft onder andere betrekking op het management van het bouwteam, het uitvoeringsproces, de financiŽle projectbewaking en het ontwerp- en inrichtingsproces van het congreshotel voor de Duitse hotelketen Maritim Group.

Y-towers

Het project heeft een totaal oppervlak van meer dan 100.000 m≤ bvo. De hoteltoren is 110 meter hoog en de woontoren 101 meter. In het congrescentrum zijn twee grote congreszalen voorzien met horeca en vergaderfaciliteiten. Het plan is ontworpen door architect Team V Architectuur uit Amsterdam. Aannemer Zublin Nederland B.V. zal het project in 3,5 jaar bouwen en eind 2020 opleveren.

3e project op Overhoeks

Na de woningbouwontwikkelingen met ING RE en Ymere en het filmmuseum EYE, is de nieuwe opdracht het derde grote project voor bbn adviseurs op Overhoeks, Amsterdam Noord. In de afgelopen jaren signaleert bbn adviseurs een sterke groei van de vraag naar integrale dienstverlening bij nieuwbouw en transformatie voor woningbouw, hotels, winkels, kantoren en hoogwaardige voorzieningen.
De strategische advisering van bbn adviseurs op het gebied van techniek, financiŽn en organisatie sluit aan bij de behoefte van ontwikkelaars en beleggers. De omzet van bbn adviseurs in dit marktsegment groeit momenteel sterk.

Overhoeks website
Download dit nieuwsbericht