Hoogste punt Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

28 Januari 2019

Donderdag ​24 januari jl. werd het hoogste punt van de nieuwbouw van Ikazia gevierd. Een ťcht feestje voor de bouw. Op het bouwterrein verzamelden alle betrokken aannemers en hun medewerkers. Hier bedankte Jannes Aman, hoofd ondersteunende diensten in Ikazia, iedereen voor de samenwerking en het tot nu toe behaalde resultaat. Daarna werd symbolisch de vlag gehesen van de bouwkundig aannemer.

Binnen afbouwen
Nu het hoogste punt bereikt is en het gebouw wind- en waterdicht is, wordt het gebouw van binnen afgebouwd. Denk aan het plaatsen van wanden, plafonds, vloeren, deuren en installaties.

Ook is in het gebouw aandacht voor extra patiŽntvriendelijke aankleding. Met name op de Kinderafdeling en het Oncologische centrum wordt een omgeving gecreŽerd die bijdraagt aan rust, herstel en welbevinden. We hopen eind dit jaar de eerste patiŽnten te kunnen verwelkomen.

Over de nieuwbouw
In het nieuwe gebouw krijgen de poliklinieken Cardiologie, Kaakchirurgie, Longziekten, Neurologie en Oncologie een plek. Ook komt er een nieuwe Kinderafdeling, een Dagbehandeling en een afdeling Facilitair.

Door deze uitbreiding krijgt Ikazia niet alleen extra bedden voor het groeiend aantal patiŽnten, we hebben direct de kans om extra patiŽntvriendelijke faciliteiten realiseren.


Lees meer over dit project.

Ikazia website
Download dit nieuwsbericht