Duurzame nieuwbouw in hartje Amsterdam

03 Mei 2019

Amsterdammers die een duurzame nieuwbouwwoning zoeken op een rustige plek binnen de ring kunnen binnenkort terecht op Stadswerf Oostenburg. Begin april 2019 startte de bouw op deze unieke locatie met het symbolisch dichtdraaien van de gaskraan door Marieke van Doornick, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid.

De stadswerf stond eeuwenlang in het teken van industrie. Nu verschijnen er op het eiland twee horecagelegenheden, enkele commerciële ruimten en kantoren en is er ruimte voor woon/werk combinaties. Ook komen er ruim 1700 woningen.

Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO) bouwt op het eiland ongeveer 500 duurzame woningen voor huishoudens in alle levensfasen. Er komen woningen voor de sociale sector, voor het middeldure en voor het duurdere segment. Naar verwachting worden de eerste woningen in juni 2020 opgeleverd.

Het plan valt op door het mooie ontwerp met veel variaties. Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten.

Steenwell, bbn adviseurs en de architecten namen gezamenlijk het initiatief tot een bieding in het verkoopproces. De tender werd gewonnen in concurrentie met ruim 20 partijen. Sindsdien is VORM als partner aangesloten bij de ontwikkeling.

bbn adviseurs is door SOO ingeschakeld als gedelegeerd ontwikkelaar vanaf de tenderfase tot de oplevering en zorgt voor de uitvoerende projectorganisatie, de financiële aansturing en de technische uitvoering.

Lees hier meer over Stadswerf Oostenburg Amsterdam.

Oostenburg 0 5b6e3993e06575d67ba45e12b995d0a7
Download dit nieuwsbericht