Beter beslissen met spreaX

06 Mei 2019

SpreaX is een nieuwe manier om beslissingen te nemen op basis van een grote hoeveelheid informatie. Met spreaX draait u zelf online aan de knoppen in plaats van dat bbn keuzes voor u doorrekent. Investeringen, business cases, de impact van duurzaamheid of ruimtelijke eisen, alles is te vertalen naar een spreaX model. Precies op maat gemaakt voor de klant en via internet te delen met gewenste betrokkenen.

bbn adviseurs ontwikkelde al een op maat gemaakt spreaX model voor zorgorganisatie Amstelring, ontwikkelaar EDGE Technologies en voor de gemeente Amsterdam.

De gemeente Amsterdam vroeg bbn een online rekenhulp te maken van de investeringskosten voor cultuurgebouwen. Per bibliotheek, museum of podiumgebouw wil de gemeente een duidelijk overzicht van de kostenverschillen bij een bepaalde kwaliteit, vloeroppervlakte en functies. Met spreaX kan de gemeente Amsterdam nu zelf online het gewenste kwaliteitsniveau en de grootte van een cultuurgebouw invoeren. Of de wens om bepaalde gebouwenfuncties samen te voegen, bijvoorbeeld in een multifunctionele accommodatie. Zodra alle velden zijn ingevuld, rekent het model de investeringskosten van de keuzes uit.

EDGE Technologies maakt holistische gebouwen die ruimte bieden aan creativiteit en innovatie. Samen met EDGE Technologies heeft bbn adviseurs de nodige kennis in spreaX verwerkt om de bouwkosten van deze gebouwen te bepalen. Daarna is vastgesteld aan welke knoppen gebruikers moeten draaien om de juiste informatie boven tafel te krijgen. Het voordeel is dat EDGE Technologies met dit model de financiële haalbaarheid van hun bouwprojecten al in de acquisitiefase kan toetsen.

Amstelring biedt een spreaX model op de eigen website aan als Zorgkosten Rekenhulp. De rekenhulp laat zien welke woonlocatie past bij een bepaalde zorgbehoefte. Cliënten vullen een aantal persoonlijke gegevens in zoals leeftijd, inkomen en gezinssituatie. Daarna kunnen ze met een druk op de knop de financiële gevolgen uitrekenen van het afnemen van zorgdiensten op een bepaalde locatie.

SpreaX werkt met formules van bestaande spreadsheetmodellen. Dit heeft als voordeel dat een ingewikkelde programmeertaal overbodig is. Zo maakt spreaX alle mogelijke berekeningen van een spreadsheet eenvoudig geschikt voor gebruik in een beveiligde omgeving op het internet. Dit biedt innovatieve mogelijkheden voor interactie met klanten.

Wilt u meer weten over wat spreaX kan betekenen voor uw organisatie? Neem dan contact op met Renoir Hooft, rjh.hooft@bbn.nl / 088 – 226 74 22 of met Milan Saleh, mt.saleh@bbn.nl / 088 – 226 74 43

www.spreax.com

 

Spreax
Download dit nieuwsbericht