Historische mastenloods omtoveren tot stadhuis van Den Helder

28 Juni 2019


Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad heeft bbn adviseurs geselecteerd voor het projectmanagement van de nieuwe huisvesting van het gemeentehuis van Den Helder. De gemeente laat een Programma van Eisen opstellen voor twee panden op de voormalige rijkswerf Willemsoord, een maritieme locatie van historisch belang.

Een van de twee panden is een rijksmonument. Deze oorspronkelijke mastenloods uit 1826 ligt aan de zuidzijde van de werf, tussen het dokkanaal Boerenverdriet en de ketelmakerij. Het pand heeft een houten draagconstructie en een gevel opgetrokken in rode baksteen met een houten gootlijst en rondboogvormige vensterassen.

"De maritieme omgeving van de nieuwe huisvesting past goed bij de gemeente Den Helder," zegt Ronald Wolvekamp, projectmanager vanuit bbn. "In de authentieke loods waar vroeger de masten voor schepen werden bewerkt, kan de gemeente straks bezoekers ontvangen. We werken toe naar een minstens zo mooi resultaat als bij het ernaast liggende theater De Kampanje waar bbn destijds het bouwproces heeft begeleid."

Doorzicht tussen gebouw 63 en gebouw 66 - Den Helder - 20352188 - RCE
Download dit nieuwsbericht