Viering hoogste punt zorgcomplex Tusselerhof

05 November 2019

Eind oktober bereikte het nieuwe zorgcomplex Tusselerhof in Lochem het hoogste punt.

Tusselerhof bestaat uit twee lagen met 31 appartementen voor zelfstandig wonen en 40 kamers voor ouderen met dementie. Ouderen die er zelfstandig wonen, kunnen zorg aan huis krijgen. En in de centrale ruimte van het complex kunnen bewoners terecht voor een maaltijd of om iets te drinken.

Tusselerhof, dat mooi in de natuur ligt, is duurzaam gebouwd. Het gebouw is volledig gasloos en warm water en de verwarming van de panden gebeurt elektrisch door middel van warmtepompen.

bbn adviseurs heeft in opdracht van zorgstichting Pro Senectute het proces vanaf de Programma van Eisen fase tot en met de uitvoering begeleid. Zorgcomplex Tusselerhof is samen met zorgcomplex Wildhoef ontworpen, een bijna identiek project van Pro Senectute in Bloemendaal.

Maaike Bondrager, projectmanager vanuit bbn: "De ontwerpfase was gericht op beide complexen. Voor de bouw hebben we wel twee verschillende aannemers geselecteerd. We hebben erop gestuurd dat deze aannemers waar mogelijk samenwerkten om kostenvoordeel te behalen, bijvoorbeeld bij de inkoop van kozijnen en breedplaatvloeren. Bijzonder aan beide projecten was dat we ook tijdelijke huisvesting hebben georganiseerd, omdat het om vervangende nieuwbouw gaat. In Lochem ging dit om circa veertig bewoners. Een mooi pand in de buurt hebben we met wat praktische ingrepen geschikt laten maken voor tijdelijke bewoning."

Lees meer 

Tusselerhof1Klein
Download dit nieuwsbericht