• MFA De Korf te Leusden
  • Diverse zorgwoningen Den Haag
  • Zorggebouwen Zorgcirkel
Bekijk al onze projecten

Planmatig onderhoud

Het is belangrijk de onderhoudswerkzaamheden uit het meerjarenonderhoudsplan ook daadwerkelijk uit te voeren. Dit voorkomt achterstallig onderhoud en klachten. Met planmatig onderhoud realiseert u een goede voorbereiding en uitvoering van alle onderhoudswerkzaamheden.

Planmatig onderhoud voorkomt achterstallig onderhoud

Planmatig onderhoud begint met het opstellen van een jaarplan voor het onderhoud: wat moet dit jaar gebeuren en wat kan later? Welk preventief onderhoud moet er uitgevoerd worden? In het jaarplan kan de vastgoedmanager eventueel gemotiveerd afwijken van het (theoretische) meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Deze MJOP geeft inzicht in het benodigde bedrag voor de onderhoudskosten van een gebouw over een aantal jaren. Op basis van het jaarplan maken we alle werkomschrijvingen en houden we de aanbestedingen voor de werkzaamheden voor het preventief onderhoud en planmatig onderhoud. We begeleiden de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw deskundig en controleren het eindresultaat nauwkeurig.

Planmatig onderhoud en effectieve budgetbesteding

Planmatig onderhoud is een vast onderdeel van ons vastgoedmanagement. De vastgoedmanagers van bbn werken nauw samen met hun collega’s van huisvestingsadviesbouwmanagement en directievoering en toezicht. Samen hebben we veel technische kennis en marktkennis in huis. De bundeling van deze kennis resulteert in de meest effectieve besteding van elke beschikbare euro voor het onderhoud van uw gebouw.

bbn adviseert: